PROGRAM

PROGRAM 2014

Lørdag 14.juni kl. 13:00

Byparken, Alta sentrum

Kl.1300 Grønt Marked – åpner med salg av urter, sommerblomster og stauder samt internasjonal mat. Barn kan lære hvordan lage frøbomber og geriljahager. Du kan og lære å lage dine egne potter av avispapir og så et frø.
Kl.1430 Åpning av ÅPNE HUS Miljøsirkus, samt utdeling av Miljøprisen og Miljøfyrtårnsertifikater v/ordfører Laila Davidsen
Kl. 1445 Teatervandringen DRAGEDRØMMER starter i byparken med mange poster underveis. Her deltar mange kulturaktører; sangere, dansere, musikere, skuespillere, amatører og profesjonelle i alle aldre. Regissør: Eline Petrine Johansen. 
Kl. 1600 Teatermonologen ´Jeg er Inanna´ bygger på gamle sumeriske tekster. Skuespiller Anita Suikarri. Instruktør Haukur J. Gunnarsson. Beaivvas Samiske Nasjonalteater. Premiere i Alta i forbindelse med GRØNN FINALE.

Kl. 1800 Kurs i Ville vekster v/økologisk urtedyrker Tom Lien. Deltageravgift: 200 kr. 

PROGRAM 2013
1400  Basaren åpner med salg av mat og håndverksprodukter
           Utstillingen Retro Girl :: Fiesta ved Inger Emilie Solheim
           Utstillinger ved Sissel Bakke og Josee Coquelin.
1430  Velkommen og utdeling av Miljøprisen og Miljøfyrtårnsertifikater v/ordfører Laila Davidsen
1500  Barneteater 'Hvordan nordlyset fikk farge'
1530  Forumteatervandringen 'Det første møtet' - lokal historie på en ny måte
1630  Basaren fortsatter med spennende overraskelser.
1800  ÅPNE HUS Miljøsirkus 2013 slutter. 


FORUMTEATER - hva er det ?
Forumteater eller Forumspill er et samlebegrep for ulike drama- og teatertekniske metoder. Disse metodene bygger på den brasilianske teatermannen, forfatteren og pedagogen Augusto Boals tenkning og praktiske arbeid med De undertryktes teater.


For å forstå begrepet De undertryktes teater som er utgangspunktet for det vi i dag kaller Forumteater, må man kjenne til at teaterformen oppsto i det juntastyrte Brasils sosiale og politiske kontekst med analfabetisme, undertrykkelse, et brutalt politi og streng overvåkning. Augusto Boals teatergruppe ville bruke teateret til å lære folk ved å stille spørsmål, og deretter gi dem teaterets språk til selv å gjennomdrøfte dem.

Han utviklet sammen med sin teatergruppe det såkalte Forumteater. Denne teatermodellen leverer ikke et ferdig stykke når publikum ankommer, men forestillingen skapes sammen med publikum. Teaterformen prøver å skape forestillinger om en ny og bedre verden og løsning, en endring av det tilsynelatende uunngåelige resultat. Teatergruppen spilte stykker om maktmisbruk, undertrykkelse, overtramp, diskriminering. Det som skjer i salen under forestillingene, betraktes som like viktig som det som skjer på scenen.

Inngrodde tanke- og handlingsmønster står ofte i veien for å finne løsninger på problemer og utvikling i prosesser som har stoppet opp. Forumspill kan være nettopp den metoden eller arbeidsformen vi trenger for å se ting på andre måter eller finne nye innfallsvinkler som kan få store og små ting til å skje. Når det blir arbeidet med Forumteater og Forumspill, er det viktig at kunnskap, innsikt, vilje og handlekraft er til stede hos menneskene i gruppen (forum).

Kilde: Wikipedia.
 
Tidligere år.......!

PROGRAM 2012
1400  Åpning ved ordfører Laila Davidsen
           Utdeling av Miljøprisen og Miljøfyrtårnsertifikater
1415  Teatervandringen 'Gutten med Den Magiske Fiolinen' starter
1500  Basaren 1001 NATT åpner; salg av mat og håndverksprodukter
           Buktadialogene (se lenger ned på siden)
1530  Motevisning REdesign & REmix (se lenger ned på siden)
1700  ÅPNE HUS miljøsirkus 2012 slutter
1700  Omvisning i helleristningsfeltet på Amtmannsnes v/Alta Museum


TEATERVANDRINGEN 'Gutten med den Magiske Fiolin'

Forestillingen er inspirert av boken 'Gutten med den magiske fiolin' av forfatter Tone Kjærnli, tilpasset til scenen, litt til lokale forhold og stedet vi spiller. Fortelling handler om Fredrik som blir mobbet, som møter Veronika, og som drar ut på en reise for å hjelpe Veronikas bestefar. Sentral i fortellingen er den magiske fiolin, som tar de to ungdommene med på et eventyr hvor de møter gode hjelpere og hindringer på vegen. Det blir glede, tårer og også action - noe for enhver smak ! Instruktør for forestillingen vil være Haukur J. Gunnarson som til daglig er teatersjef ved Beaivváš Sámi Nášunálateáhter. Han stiller med flere av sine skuespillere, som sammen med ungdommer fra Alta skal lage forestillingen gjennom øvinger og verksteder uken 11.-15.juni - og med forestillingen som hovedattraksjonen under ÅPNE HUS Miljøsirkus lørdag 16.juni 2012 !

Følg med på utviklingen av forestillingen her !

BASAREN 1001 NATT

Dette er en basar hvor det blir mat og håndverksprodukter fra Alta, Finnmark og alle verdenshjørner å få kjøp. Alta pensjonistforening stiller med kaffe & vafler, våre thailandske søstre selger vårruller og annet godt, og Eihab vil lage sin velkjente palestinske mat, samt mange, mange fler ! Dersom du har produkter du ønsker å selge ta kontakt med oss på mobil: 901 47746 (Anita) så finner vi plass til deg !

BUKTADIALOGENE

Under ÅPNE HUS Miløjøsirkus vil vi presentere gamle bilder fra Bukta og Amtmannsnes, og vise flere filmer som er laget denne våren. Har du gamle bilder fra Bukta og Amtmannsnes ta med en papirkopi og heng den opp på kartet vårt ! Alle som kommer kan være med å bygge modell av hvordan Bukta og Amtmannsnes bør se ut i framtiden ! Vi vil presentere studentarbeider av internasjonale studenter hos VERTE landskap - arkitektur AS har utført, og som en mulig utviklingen av området. Irene Ojala fra Arctic Footprints Vi vil invitere til kafedialog hvor alle er velkomne til å si sin mening, og hvor vi stiller spørsmålene 'Hvordan bør Bukta og Amtmannsnes utvikle seg ? Hva er kvalitetene og hva kan bli bedre ? Hvem skal bestemme for framtiden ?

Følg med på planleggingen av Buktadialogene her !


MOTEVISNINGEN REDESIGN & REMIX

Verkstedgruppen ReDesign har laget nye klær av brukte klær, og i samarbeid med AKSIS vil de vise spennende måter å kombinere nytt og gammelt. Vi får også se flotte folkedrakter fra bl.a Nepal. Elin Kåven vil bidra med musikk & koreografi til motevisningen, og kanskje kommer hun selv i et redesignet antrekk ? Elever fra 2. klasse musikklinja på Alta vgs. stiller med både remixete klær og musikk ! Modellene vil være i alle aldre, så her finner du kjoler både til minstejenta og til mor !


VERKSTEDER
AKTIVITETER : REDESIGNGRUPPE klær 
(møtes på Alta videregående skole, design og håndverk) 
KURSLEDER : Kvinnene i fellesskap
DATO :  12.03-16.06
TID : Man kl. 18h00

AKTIVITETER : VERKSTED publikumsamfi
KURSLEDER : Laila Kolostyák og Anita Veiseth
DATO :  20.04
TID : Fre kl. 09h00
http://www.lailakolostyak.com/,  http://verte.no/


AKTIVITETER : VERKSTED rytmeinstrumenter i keramikk
KURSLEDER : Marja Riitta Heikonen
DATO : 22. og 24.05 TID : Kl. 18h00-21h30
DATO : 26.05    TID : Kl. 11h00-15h00
http://www.facebook.com/#!/events/227332064033328/

AKTIVITETER : VERKSTED figurteater
KURSLEDER : Jack Markussen
DATO : 11-16.06
AKTIVITETER : VERKSTED sang
KURSLEDER : Marit Karlsen
DATO : 12-14.06
AKTIVITETER : GLASSVERKSTED fusing
KURSLEDER : Josée Coquelin
DATO : 11-15.06
AKTIVITETER : VERKSTED scenografi
KURSLEDER : Laila Kolostyák
DATO : 11-15.06
TID : Kl. 09h00-15h30
http://www.lailakolostyak.com/

AKTIVITETER : VERKSTED matkultur
KURSLEDER : Eihab Elnimer
DATO : 11-15.06
TID : Kl. 09h00-15h30